RODEN – De mouwen zijn opgestroopt, de stoelen en tafels staan klaar voor de gasten: de Roder horeca is er klaar voor! Op tweede Pinksterdag, klokslag 12:00 uur gaat de horeca los en kan er weer gezellige gegeten en gedronken worden in hartje Roden. Anton en Janet Hamstra van Onder de Linden hebben er zin in. Tien weken zijn ze nodgedwongen dicht geweest. Terugkijken doen ze niet, liever kijken ze vooruit. Het hotel-restaurant is volledig coronaproof, laten ze weten. Het sfeervolle etablissement aan de Brink is zeven dagen per week geopend. Wie binnen wil eten moet even reserveren, een plekje op het terras kun je zo uitkiezen. ‘Eten wat de pot schaft’ blijft, maar wordt verplaatst van ’s avonds naar tussen de middag, laat het ondernemrsstel weten. “Ze kunnen het hier afhalen, wij kunnen het bezorgen tussen half een en twee of de maaltijd kan hier genuttigd worden.” Het wordt gezelligheid troef aan de Brink. De Ijssalon heeft net als Brink 15 toestemming het terras te verruimen. Aan de overkant van de straat zal op het grasveld waar Ot en Sien gearmd staan een terras verschijnen zodat mensen onder de oude bomen kunnen genieten van een ijsje of een broodje. “De gemeente was erg bereidwillig. Ze hebben er alles aan gedaan om de horeca een handje te helpen”, aldus de ondermers aldaar.

X